Fremskridt på byggefronten!

fullsizeoutput_1e3f

Svinkløv Badehotel 26. september 2018

Kære gæster og venner

Så er det blevet tid til endnu en update heroppe fra den nordvendte vestkyst. Tiden flyver af sted og det er svært at forstå, at det i dag allerede er to år siden, vi mistede det gamle Svinkløv i flammerne.

Heldigvis er der fuld fart fremad på alle parametre hos os - både med hotel og Bocuse d'Or.

På byggefronten er der sket mange spændende fremskridt siden vores sidste indlæg til rejsegildet. Lad det være sagt med det samme - de dygtige håndværkere lægger alle kræfter i for at nå i mål, så vi forhåbentlig kan have hotellet færdigt til næste forår. Siden sidst er der lagt tag og tagpap, de indvendige vægge bygges op og der bliver ført faldstammer, rør og elinstallationer. Der er monteret membran på underlaget i kælderen, hvorefter der skal lægges isolering og føres rør. Endeligt skal gulvet støbes, hvilket sker indenfor nær fremtid. Det går ligeledes godt fremad med montagen af den udvendige bræddebeklædning.

Hotellets udsatte placering i klitterne gør, at det har været nødvendigt at pakke det ind for at beskytte træværk og -konstruktioner mod regnen. Den har der været rigtig meget af heroppe på det seneste. Dog fik stormen Knud godt fat i presseningen rundt om huset, men heldigvis skete der ingen skade på byggeriet.

På indretningssiden er vi både glade og fortrøstningsfulde. Vi har fundet de fleste møbler, vi vil bruge og nøje udvalgt smukke tekstiler, der skal pryde stuerne og værelserne. Nu handler det om at få styr på alle de små detaljer, der i smuk forening med det øvrige interiør skal skabe den uformelle og hyggelige sommerhusstemning.

Vi har endnu ikke åbnet for booking, men vi håber snart at kunne melde ud med mere info heromkring.

Med ønsket om et smukt og godt efterår til jer derude.

Louise og Kenneth


Rejsegilde!

fullsizeoutput_1c9e

Svinkløv Badehotel 13. juli 2018

Kære gæster og venner

Så blev det tid til rejsegilde på Svinkløv, hvor vi fejrede de dygtige håndværkere og deres fantastiske arbejde med genopførelsen af hotellet. Det er imponerende og hjertegribende at se de smukke tapsamlinger af træværket uden brug af søm og skruer. Det er en byggestil, der ikke så ofte bliver anvendt i dag,  men for os at har det været naturligt at bygge hotellet ud fra den grundlæggende, gamle håndværkstradition med rene materialevalg. Både ud fra et bæredygtigt perspektiv, men også for at gøre os ekstra umage af respekt for det gamle Svinkløv. Der er givetvis nye krav til bygningen i dag, som vi skal holde os indenfor. Derfor er der anvendt bolte og beslag de steder, det har været nødvendigt. Den generelle overskrift er dog "hvor langt kan vi komme med træ".

Selvom træværket i sidste ende bliver pakket ind, så man i dagligdagen ikke vil kunne se de flotte samlinger, giver det en god følelse at vide, hvordan huset er sat sammen bag væggene. Hele byggestilen danner nemlig grundlag for noget af det, vi mener, er en vigtig del af Svinkløvs DNA - det traditionelle og ægte håndværk.

Allerede nu er det tydeligt at mærke, hvordan de forskellige rum er ved at få deres egen nye personlighed, eksempelvis med de store bærende stolper af Douglas Gran i gul og lilla stue. Det åbne køkken i kælderen med lysindfald fra begge sider og højt til loftet er også ved at forme sig. Det kribler i fingrene på Kenneth og Henrik for at komme igang dernede! Hvis man stiller sig med lukkede øjne og "betragter" rummet, kan man næsten fornemme svage stemmer fra muntre kokke, der ræser rundt imellem hinanden og koger, steger og braiserer. I mellemtiden har vi fået en køkkenvogn herop, hvor Henrik eksperimenterer med nye retter og smagssammensætninger til næste års sæson.

Som nogen af jeg måske ved, blev det til en flot bronzemedalje til Kenneth og hans assistent Christian til EM. Det betyder, at de er sikret videre til VM, som afholdes i Lyon til januar. Norge fik guld og Sverige sølv, så vi kan godt være stolte af vores nordiske venner.

Det er endnu ikke muligt at booke ophold til sæsonen 2019. Vi melder ud, så snart vi er klar til at tage imod jeres forespørgsler. Tak for tålmodigheden.

Louise og Kenneth


En solbeskinnet byggeplads!

fullsizeoutput_190d

Svinkløv Badehotel 3. juni 2018

En lille opdatering herfra den solbeskinnede byggeplads i Svinkløv, hvor byggeriet fortsat skrider planmæssigt fremad. Murerne er nu helt færdige med de udvendige kældervægge samt de indvendige bærende vægge. Dækket over kælderen er lagt som store betonelementer, nu mangler der bare lidt finish, støbning af samlinger osv. Ligeledes er terrænlaget næsten færdigt, hvilket betyder, at vi stort set set er i mål med al støbearbejdet i kælderen, lige pånær det sidste lag på gulvet.

Næste skridt er, at der skal laves skillevægge i kælderen og så skal monteringen af selve træhuset påbegyndes. I skrivende stund er al tømmeret ved at blive tilskåret, så det efterfølgende kan samles i sektioner vægstykke for vægstykke. Dette foregår i en stor hal hos Ugilt savværk i Sindal. Når sektionerne er samlet, bliver de fragtet til byggepladsen, hvor det hele bliver sat sammen. Det foregår altså lidt som et samlesæt i stor format. Ret imponerende, hvis du spørger mig!

Hver dag sker der fremskridt, og vi glædes sådan over at se, hvordan det hele tager form. Det bliver fantastisk at opleve, når træhuset begynder at rejse sig med trækonstruktionerne. Det er den næste store milepæl, vi har i vente.

Vi arbejder fortsat med indretningen fra kælder til kvist. Henrik er i fuld gang med at samle forskellige urter, planter, blomster og bær, som skal syltes, hengemmes og klargøres til næste sæson. Kort sagt: det summer af liv heroppe, og vi kan alle mærke, at der nu er mindre end et år, til vi forhåbentlig igen kan åbne Svinkløv-dørene og byde jer indenfor i stuerne.

Bocuse d'Or Europe i Torino nærmer sig med hastige skridt - Kenneth skal jo op på konkurrencens 2. dag - dvs tirsdag den 12. juni. Han knokler med forberedelserne, samtidig med at vi arbejder med planlægningen af den nye sæson. Vi har masser af bolde i luften, men vi nyder det, og hver dag kommer vi tættere på målet.

Hvor er vi heldige med vejret i år! Sjældent har vi haft så mange sommerdage så tidligt på året. Det er vi naturligvis glade for, hvorfor vi har besluttet at holde ishuset åbent en uge længere i år, end vi plejer. Vi åbner ishuset i uge 26 og holder åbent til og med uge 32. I er naturligvis meget velkomne til at kigge forbi til en is, hvis I skulle befinde jer på de kanter.

I ønskes fortsat en rigtig god og solrig sommer.

Louise og Kenneth