Et år siden branden!

SVINKLOV_44

Svinkløv Badehotel 26. september 2017

Kære gæster

Det er ikke til at forstå, at det allerede er et år siden, vores Svinkløv blev taget fra os på ulykkeligste vis. Det har været et år med mange udsving, til tider uvished og bestemt også prøvelser. Med tiden er alt dette heldigvis vendt til ny positiv målrettethed og glæde over fremtiden for Svinkløv.

Vi har brugt det sidste år sammen med Fonden og Praksis Arkitekter på at genskabe det nye Svinkløv Badehotel på papiret. Vi har tegnet, skitseret, talt og overvejet alt fra kælder til kvist ned til mindste detalje, og gør det fortsat. Om end man skulle tro det, er det ikke en let opgave.

Efterhånden at se det nye hotel rejse sig visuelt på tegnebrættet er og bliver en fantastisk følelse. Vi har alle en brændende lyst til hurtigst muligt at tage det første spadestik og påbegynde byggeriet. Vi har fået landzonetilladelse og godkendelse fra Kystdirektoratet, så det går den rigtige vej. Forhåbentlig er vi klar til at gå i gang med støbe kælderen i begyndelsen af det nye år.

Undervejs har vi truffet svære valg ud fra mange lange overvejelser og opvejninger af plusser og minusser. I et sådan projekt findes der ikke umiddelbart en facitliste til de 'rigtige' og 'forkerte' valg. Det er et spørgsmål om samtale, analyser og mavefornemmelse. Svinkløvs værdisæt og traditioner har naturligvis gennemgående dannet afsæt i de beslutninger, der er truffet.

Vi er endnu ikke helt i mål, hvorfor vi desværre ikke har mulighed for at vise jer noget endnu. Vi er dog ikke langt derfra, og vi arbejder på alle fronter hen imod et færdigt resultat. Indenfor en overskuelig fremtid vil der blive afholdt et pressemøde, hvor planerne for det nye hotel bliver præsenteret. Vi er utrolig spændte på at vise jer, hvad vi har arbejdet med. Vi håber så inderligt, at I igen vil kunne føle jer hjemme hos os og se det nye Svinkløv som jeres store fælles sommerhus - præcis som det var.

Siden november er vi blevet fulgt at DR Århus, der laver en dokumentar af genopbygningen fra start til slut. Der bliver altså, på et senere tidspunkt, mulighed for at få indblik i processen fra den tragiske ende til den nye begyndelse. Vi synes, det er ret unikt for Svinkløvs historie at få genopførelsen dokumenteret og foreviget.

Efterhånden som vi nærmer os et færdigt resultat, vil der løbende blive langt mere at fortælle jer om, og opdateringerne herinde vil følge med jævnere mellemrum.

Vi ønsker jer alle et smukt efterår,

Louise & Kenneth


Svinkløv - fra Packness til Praksis

SvinloevGavl

Svinkløv Badehotel 8. juni 2017

Kære gæster og venner

Fredag den 16. juni starter udstillingen 'Svinkløv - fra Packness til Praksis' på Utzon Center i Aalborg. I udstillingen stilles der skarpt på arbejdet med fornyelse af arkitektur, der er bundet til tradition og håndværk.

Utzon skriver: 'Vi kommer omkring forståelsen mellem sted og arkitektur og ikke mindst forståelsen mellem tradition og fornyelse, når vi arbejder med bevaringsværdige bygninger. Hvad sker der, når en bygning og dens fortælling forsvinder, og vi skal skabe en ny start, der både rummer historien og fremtiden?'

Udstillingen giver altså bl.a. indblik i Ejnar Packness' og Praksis Arkitekters arkitektur gennem tiden, og man vil som publikum få en fornemmelse af Svinkløvstemningen gennem gamle effekter og nye skitser.

I løbet af udstillingsperioden vil Kenneth og Henrik indtage køkkenet på Utzon Centers Restaurant Jørn og lave en 6-retters Svinkløv-middag inspireret af arkitektur, tradition og fornyelse. Datoerne for middagene er den 16. juni, den 8. og 9. juli samt den 4. og 5. august.

Du kan læse mere om udstillingen og Svinkløv-middagene på www.utzoncenter.dk

Louise og Kenneth


FORÅRSNYT FRA SVINKLØVLAND!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svinkløv 26. april 2017

Kære gæster og venner

Den forgangne weekend skulle have været startskuddet på Svinkløvsæsonen 2017, hvilket unægteligt har fyldt en hel del i vores tanker. Men hvad nytter det at tænke på alt det, der kunne have været? Virkeligheden er nu engang en anden, og den accepterer og omfavner vi så.

Den største nyhed siden vores sidste indlæg er, at brandtomten nu er helt ryddet. Tilbage ligger, som billedet viser, en tom, sandet grund midt i klitterne. Første skridt på vejen imod genopbygningen af det nye hotel er dermed taget. Herligt!

Der er jo desværre alt for længe til, at vi igen kan byde jer indenfor i de farvede stuer. I mellemtiden har vi forskellige begivenheder på tegnebrættet, som giver mulighed for lidt Svinkløv-fornemmelser i løbet af året. I næste uge tager vi til Grønland, for at lave 'Svinkløvs Gæstebud' på et hotel i Nuuk, vi har et spændende samarbejde i gang med Utzon Centeret i Aalborg, og vi planlægger endvidere at holde Svinkløv-ishuset åbent i en periode hen over sommeren. Vi fortæller mere herom, så snart vi har detaljerne helt på plads.

Arkitekterne tegner på livet løs, og både vi og fonden arbejder på højtryk for at få det endelige Svinkløv 2.0 på plads. Vi glæder os helt enormt til at vise jer resultatet, omend I fortsat må væbne jer med tålmodighed.

Midt i denne skitseringsfase er der også sket det, at Kenneth har vundet udtagelseskonkurrencen til Bocuse d'Or - det uoffcielle verdensmesterskab for kokke. Dette betyder, at han skal repræsentere Danmark først til europamesterskabet i Torino i 2018 og dernæst til verdensmesterskabet i Lyon i 2019. Det er en stor ære, at Kenneth igen har fået chancen for at placere sig blandt de dygtigste kokke i verden.

Udover hjemmesiden her, kan vi også følges på Instagram, hvor vi jævnligt poster stemningsbilleder og nyheder heroppefra. Linket findes på forsiden.

Vi håber, I nyder foråret derude. Vi vender snart tilbage med mere nyt.

Kærlig hilsen, 
Louise og Kenneth